FŰSZERLEXIKON
 
     
 
Fűszerlexikon

Zeller » még több fűszer


A zeller (Apium graveolens, népies neve téves, német olvasatban: celler, ui. németül: Sellerie) gyógy-, és fűszernövény.



Felhasználása
Felhasználható nyersen salátákhoz, jól fűszerezi a főzelékek, mártások, hús- és tojásételek, de a diétás étkeztetésben is fontos szerepe lehet. Csökkenti a vér cukorszintjét.

A zellersó, (őrölt zeller levél és só keveréke), grillsültek fűszerezésére alkalmas. Szárított, őrölt állapotában jól zárható edényben kell tartani, így kiváló leves ízesítő, vagy a zellerkrémleves alapjául szolgálhat.


Forrás: wikipedia


Termékeink
Rendelés menete
Fizetés, szállítás
Jogi háttér
E-mail (azonosító)

Jelszó

Nincs termék a kosárban.